Aveți un interviu de angajare? Super - o întâlnire de succes! HR Consultinglab vă oferă sfaturi despre cum să faceți o impresie bună, ce să întrebați despre job și de care întrebări tipice să vă pregătiți. Fiți deschis, dar nu confundați interviul cu o discuție cu cel mai apropiat prieten. Sunt lucruri pe care unui potențial angajator nu ar trebui să i le povestiți într-un interviu. Unele dintre ele se află în acest articol.
1. îl urâți pe fostul șef
Sau pe colegi. Sau întreaga companie: organizația este putredă până la miez și vă bucurați că ați plecat.
Astfel de emoții pot fi împărtășite cu cei dragi, dar nu retrăite în fața unui potențial angajator. El va rămâne în mari îndoieli: este într-adevăr atât de cumplit în acea companie sau este ceva în neregulă cu dvs? Sau poate, dimpotrivă, va trage imediat concluzii care nu sunt în favoarea dvs., dacă înainte a auzit doar lucruri bune despre acea companie. Dar cel mai important, astfel de mărturisiri demonstrează că candidatul nu este familiarizat cu regula elementară a etichetei de afaceri: despre fostul angajator.
Chiar dacă într-adevăr au existat o mulțime de probleme la locul de muncă anterior, menționați-le doar dacă nu puteți păstra tăcerea (de exemplu, motivele concedierii dvs. au fost legate de acest lucru). Și cât mai discret posibil. Concentrați-vă pe fapte clare, nu este nevoie de emoții. Dacă sunteți întrebat despre relația de la locul de muncă anterior, nu vă răsfățați cu explicații detaliate. Vorbiți mai mult despre dvs., decât despre persoana care nu vă place.
De exemplu: „Aveam nevoie de mai multă autoritate pentru a-mi face bine treaba” în loc de „El mi-a controlat fiecare pas și nu m-a lăsat să respir”. „Mi-am dat seama că vreau să îmi aplic cunoștințele într-o altă companie, într-un domeniu nou” în loc de „Echipă este îngrozitoare, iar compania un dezastru!”
2. Viața dumneavoastră este un subiect pentru un film sau un roman
Unora dintre candidați, ca răspuns la cererea unui recrutor standard de a spune despre ei înșiși, le place să înceapă foarte departe - aproape de la școală. Și spun o mulțime de detalii, care nu au legătură cu munca. Succesul universitar este important dacă ești absolvent proaspăt. Dar dacă ați absolvit studiile în urmă cu 10 ani, atunci nu ar trebui să intrați în detalii, chiar dacă ați avut un mare succes fiind student. Faptul că ați fost căpitanul echipei KVN a universității sau că fostul coleg a dvs. de clasă a „crescut” sunt de asemenea, informații de prisos. Acum vor să audă de dvs. ceea ce ați realizat în ultimii ani.
Povestea despre dumneavoastră nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 minute. Pentru a fi sigur, exersați acasă sau repetați în cap în drum spre interviu.
3. Aveți un hobby foarte foarte interesant!
Unii se realizează mai mult în hobby-urile lor decât la locul de muncă. Cu toate acestea, a vorbi despre un hobby într-un interviu de angajare este întotdeauna un risc. Este imposibil să se prevadă opinia angajatorului în această privință: este o persoană cu propria sa opinie și stereotipuri.
Unii sunt siguri că sportivii sunt cei mai buni angajați, alții susțin contrariul. Pentru unii, un fotograf este un muncitor infantil și leneș, pentru alții - o persoană creativă cu propria sa vedere asupra lumii, care va fi apreciată în echipă.
Vorbiți despre un hobby dacă este fundamental important pentru dvs.: de exemplu, sunteți serios în ceea ce privește sportul și, de dragul unei competiției vă luați uneori concediu. În alte cazuri merită să vorbiți despre un hobby numai dacă ați fost întrebat despre acesta. Și chiar și atunci - puteți să răspundeți pe scurt că nu aveți hobby-uri care ar putea interfera cu munca dvs. La urma urmei, este vorba despre viața în afara muncii.
4. Probleme personale
Angajatorii nu sunt fiare, dar nici psihoterapeuți. Povestea răsturnărilor de soartă și a tragediilor personale îl pune pe intervievator într-o poziție incomodă: a invitat candidatul la o întâlnire de afaceri și nu clientul la sesiune. Încercarea de a-l face pe angajator să-ți ofere locul de muncă din milă-nu merită cu siguranță. Se întâmplă rar ca o companie să fie de acord să angajeze un candidat cu un astfel de motiv.
Dacă amploarea problemei este de așa natură încât vă afectează munca, cu siguranță merită raportată. Dar nu imediat, ci după ce devine clar dacă sunteți interesat de angajator ca profesionist. De exemplu, trebuie să lucrați de la distanță de mai multe ori pe lună, deoarece un membru al familiei este bolnav și necesită îngrijire. În orice alt caz, interviul nu este un loc pentru revelații inutile. Dacă dumneavoastră și compania vă potriviți, veți avea în continuare posibilitatea de a discuta despre problemele personale.
5. Nu vreți să pierdeți timpul - puteți începe imediat?
Candidații prea încrezători percep recrutorii ca pe un pas suplimentar în drumul spre întâlnirea cu șeful departamentului în care este deschis postul vacant. Și cer să fie aduși direct la el. Este de mirare că aici se termină interviul?
Recrutorii lucrează în companii dintr-un motiv - li se încredințează screening-ul primar, astfel încât liderii mereu ocupați să se întâlnească doar cu cei care au fost deja testați în conformitate cu cultura corporativă adoptată în companie și alte cerințe.
„Tot ce trebuie este în CV-ul meu, iar restul întrebărilor nu le înțeleg deloc, de ce sunt necesare”.
Acesta este un alt tip de reacție non-constructivă la interviul inițial cu un recrutor. Da, CV-ul dvs. spune despre experiență, educație, companii și responsabilități. Dar angajatorul urmărește cum vorbiți și cum vă comportați, altfel nu ar pierde timpul cu interviuri.
Este imposibil să evaluați un profesionist într-un CV la fel cum puteți face într-o conversație personală. Dacă v-ați săturat să repetați CV-ul cuvânt cu cuvânt, luați inițiativa în propriile mâini: întrebați-l pe intervievator despre viitorul loc de muncă. Și apoi povestiți despre dvs, dar în raport cu ceea ce ați învățat despre acest post vacant.
Fie ca interviul dvs. să meargă bine!
#moldova #consultanta #cv #interviu #localsmd #вакансия #moldovamea #work #business #кишинев #молдова #работа #moldova_mea #lucru #работа #работакишинев #кишинев #люблюработу #люблюкишинев
Comments